Memperoleh Tugas Pengasuh Yang Sempurna Itu

Beralih Kerjaya dalam Situasi Kewangan Sukar

Jika perjalanan akan menjadi mencabar, yang sukar akan pergi — ke pekerjaan baharu. Berbanding duduk diam, orang yang lebih bijak hari ini akan memilih inventori dalam ciri dan pencapaian peribadi mereka dan entah bagaimana memikirkan cara untuk menetapkan kesemuanya untuk kegunaan hebat dalam satu lagi kerjaya, pekerjaan atau bidang sepenuhnya.

Di atas tahun sebelumnya, kami kini telah melihat pelbagai pemohon yang semakin meningkat yang ingin mencari fungsi Kerja sebagai pengasuh atau malah pembantu rumah, dengan pastinya tiada pengalaman pampasan sebelumnya. Bagi kebanyakan orang, ini sememangnya merupakan satu keputusan akhir yang membimbangkan dan menjemukan. Memperoleh peluang kerja yang masih tertinggal sebagai penyelia kanan, kerani undang-undang, pakar industri berkaitan kesihatan, juruteknik sistem komputer — sebagai tambahan kepada pelbagai jawatan lain — ia secara amnya melanda status seseorang, ego dan pastinya peringkat wang apabila ia tiba. masa untuk digunakan untuk kerja yang biasanya termasuk lampin, pembersihan dan menjawab kepada lelaki dan wanita yang boleh bekerja dengan cepat untuk memenuhi keperluan anda terlebih dahulu!

Walau bagaimanapun, dengan mengenepikan masalah psikologi ini, banyak pekerjaan domestik boleh berubah menjadi beberapa jawatan yang sangat dicemburui. Sebagai ilustrasi, mari dapatkan Sandra – gabungan calon benar yang sedang dalam fail. Dia adalah pegawai gadai janji institusi kewangan yang memperoleh kira-kira $50,000 asas tahun kalendar, serta komisen. Dia bekerja 10 jam sehari, menjalani pembedahan di rumah, dan berakhir dengan ulser yang membimbangkan tentang setiap pinjaman peribadi — jika ia tidak dibenarkan, dia tidak membina komisen.

Dia bekerja sebagai pengasuh pada $400 setiap minggu. Pada mulanya dia kecewa terutamanya kerana dia menghasilkan lebih sedikit dolar dan merasakan dia berada dalam penempatan yang sangat rendah. Tetapi apabila dorongan datang untuk menolak, dia menyedari terdapat beberapa minggu tepat di mana dia serius membina hanya $400 di bank. Kini dia mempunyai gaji mingguan tanpa sebarang cukai dikeluarkan, tiada ketegangan, dan diterima untuk menikmati permainan video dan menonton TV pada kebanyakan masa. Jika dia membuat makan malam untuk orang tersayang anda, dia dijemput untuk tinggal bersama mereka. Apabila hujung minggu tiba dia sering dijemput tidak hadir yang boleh membantu menggunakan anak-anak kecil dan mengembara ke beberapa destinasi yang cukup unik tanpa kos dan memperoleh gaji lebih masa!

Satu lagi komposit ialah Tony, pemaju estet tulen perindustrian yang sangat makmur — sehingga akhirnya dua beberapa tahun yang lalu. Tony biasanya seorang tukang kebun yang tidak bersemangat dan mendapat pekerjaan sebagai penjaga untuk estet tepi laut yang besar. Pendapatannya adalah kira-kira 1/3 daripada pendapatan dahulu, tetapi dia menyukainya kerana tidak ada tekanan. Tiada angka untuk dipenuhi, tiada pengguna untuk menarik perhatian, tiada pendapatan untuk diraih.

Terdapat banyak jawatan domestik yang boleh sepenuhnya sesuai dengan rekod prestasi sesiapa sahaja. Orang ramai lebih berminat untuk menggunakan perkhidmatan individu yang matang dan jujur ??daripada mencari seseorang yang mempunyai pengalaman berbayar selama bertahun-tahun.

Apabila anda tidak bekerja untuk masa yang lama, kelebihan pengangguran anda sebenarnya telah habis, dan anda benar-benar bersedia untuk bergerak semula menggunakan ibu dan bapa anda atau malah menghapuskan rumah persendirian anda kepada rampasan — jangan buang ke dalam tuala tapi! Industri domestik mungkin mempunyai apa yang anda perlukan dengan tepat, menawarkan wang, serta memberi anda peluang untuk mengurangkan tekanan anda dan menganalisis pilihan anda buat masa ini dan juga akan datang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *